31 May 2011

Bercuti ke Pulau Tioman..


Baru2 nie kami ada family trip ke Pulau Tioman...yang ikut serta family me, mertua me,abg ipar,biras,adik ipar dan niece mr shah. Seronok sangat g sana..kami g tiga ari dan 2 malam..Permandangan kat sana memang cantik sangat2...........U all tengoklah..



Najah melayan matanya yang mengantuk..Mr Shah ajak me naik ke tingkat atas feri sebab tak tahan mabuk duduk dalam feri..Zahin me tinggal kat bawah ngan mak lang dia...Pas snap gambar ni..Najah terus tido atas riba Mr. Shah..hehehhe


Ni lah Chalet yang we all duduk..Coral Reef Resort..betul2 mengadap laut..harga ok..biasa2..tak lah mahal sangat..tp view dia mmg best...ada 2 katil,small pantry,bathroom..tp tv takdela..kalau nak tengok tv..kena la ambil bilik yang up sikit harganya ok...


Kembang kempis Mr shah menahan nafas macamla me berat sangat hehe..Aktiviti yang me tak dapat lupakan sangat2 masa kat sana ialah aktiviti snorkling..Peh..mamang rasa nak tergelak bila terkenang2 balik..me memang penah hampir lemas masa vacation di Pangkor dulu,so bila 1st time me turun ke dalam lautan yang amat dalam untuk melihat keindahan ikan2 di dasar lautan tu, me panik sebab kaki tak sampai nak jejak kat tanah...wa..me terus nangis kat situ jugak dalam keadaan me paut kat tangan Mr Shah..aduyai..nasib baik Mr Shah pandai berenang..tu pon dia macam nak marah tangok me panik tak tentu pasal..heh heh...Tp memang la takde gambar masa kat situ sebab me mabuk naik bot..mr Shah pon same..hehehehe



Kat atas ni semua ahli keluarga mertua kecuali a.ipar yang takde sebab tgkp gambar we all...

 Zahin yang keletihan..sampai tertidur lepas penat snorkling....Najah yang kesejukan dan lapar..Sian anak2 ummie...


Balik dari Tioman,singgah di Pekan,Pahang..fuh..penat tapi..sesungguhnya tu lah kenangan yang paling best..Tq Mr Shah for this vacation..me rasa berbaloi me ambil cuti seminggu dan spend time with u..Zahin dan Najah pon happy sangat..Tahun depan rancang ke Sabah pulak..harap2 tercapai..amin...









No comments:

Post a Comment