3 May 2012

Kelantan yang manis

Tuk Tuk..(bunyi ketuk kat pintu)

Assalamualaikum...

Salam sayang semua..selamat pagi..hari pertama masuk ofis..rasa macam masih bau angin Kelantan..hehehe..Alhamdulillah..selamat pergi dan selamat pulang dari Kelantan. Satu percutian yang sangat menyeronokkan. Berbaloi sangat-sangat.

Semua yang saya idamkan..semuanya saya dapat. Memang makanan kat sana terbaek..tak dapatlah nak rasa yang terbaek kalau beli kat pasar malam..Bukan apa..kalau beli kat pasar malam tu..target peniaga cuma satu..keuntungan. Tapi bila makan kat Kelantan, bukan setakat murah..kepuasan tu yang penting.

Paling best kalau makan kat Medan Selera Kota Bharu. Tapi buka time petang sampai malam je tau. Boleh beli makanan kat gerai mana-mana yang kita suka pas tu boleh tumpang meja kat gerai lain pulak.Kalau kat tempat lain dah tentu kena halau sebab tak order makanan. Peh nasi kerabu,nasi dagang, laksam, somtam mangga dan betik yang paling best. Tapi hik hik... Orang suka sangat buang sampah merata-rata. Nasib baik makan kat sana time malam.. yang penting orang yang masak dan sediakan makanan  tu pembersih okay.

Image Detail
Medan selera MPKB
Somtam mangga

Laksam

Sira pisang

Sedap sangat..memang banyak makanan yang saya rasa. Tapi tu lah..kenapa ntah macam tak banyak gambar. Seronok bershopping sampai lupa nak keluarkan kamera.

Kalau ikutkan macam-macam saya nak cerita. Tapi kesuntukan masa ye lah 1st day masuk ofis kan..Paling saya tak lupa teh o ais harganya 50sen. nak pengsan dengar. Tapi tu lah realitinya. Makanan dah la sedap-sedap..murah pulak tu..air tu pun sedap. wah dah boleh jadi duta Kelantan nie..hehehe..


Bersambung nanti ye......




10 comments:

  1. eh eh sy pon baru jer blk dr kg ....hihihihi....sana mkanan mmg murah.....

    ReplyDelete
  2. Murah2 dan sedap ya makanan yg jual kat sana,belum kesempatan lg ke kelantan.

    ReplyDelete
  3. Oh, jln2 Kelantan ke? Best tuh!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dah selamat pulang.. wah bestnya gi jalan.... tapi sakit badankan kalau jalan jauh2 nih...

    ReplyDelete
  5. mmg org2 kalntan punya menu agak manis2 sikit

    ReplyDelete
  6. mmg org2 kalntan punya menu agak manis2 sikit

    ReplyDelete
  7. As salam Lynn,

    Tuk tuk tuk... hehehehe...

    Pagi2 dah dihidangkan dgn mcm2 makanan, OMG Somtam! Laksam! Drooling....

    Mmg murahkan kat sana, maknanya tak mustahil lah klau harga mkanan di tmpt lain sepatutnya semurah itu... Betul tak? :))

    ReplyDelete
  8. laksam.. sedap tu.. blik trg br leh mkn...

    ReplyDelete
  9. ahha ore kelantan hok tukang baca ni pun seronok jugak nak baca trip k.lin ni..hehehe..

    ReplyDelete
  10. laksammmmmmm. sedapnyeeeeee. lame dah tak makan. ;)

    ReplyDelete