11 Sep 2012

Anak lelaki

Assalamualaikum.

##Entry semalam sepatutnya##

Selamat petang semua.

Rasa petang yang sangat segaq hari ni. mungkin kesan hujung minggu yang sangat best...tambah2 kat luar sana hujan lebat sedang turun dengan lebatnya. Tak tau la apa habaq kereta saya kat bawah nu sebab pagi tadi gatai sangat pi bukak cermin tingkap. Konon takut petang nak balik sat gi panas lit-lit..

Hahahaha..terkeluaq dah ayat Penang. Baru lepas cakap phone ngan hubby. Dia bantai cakap nogori, saya bantai speaking Utara no..

Weekend hubby balik sini..(haah..lepas raya tiap minggu kami bertemu..bahagianya..)

Bila hubby balik, dah tentu saya macam burung keluar sangkaq..asyik nak keluar je..Nak pegi Kailan, Kepala Batas la..Nak pegi makan pasembor kat Teluk Air Tawaq la..Tesco..Pasific..Uish..Jadual ketat no..

Masa pegi Tesco Seberang Jaya tu..Zahin ngan Najah punyalah seronok..Sakan betul..Tak tau ape yang depa seronok sangat..Lari sana..lari sini..Penat saya duk pesan jangan lari..nanti jatuh..Tapi depa buat derk je la..maklumla..Ummi pun kena cover, kang orang kat Tesco kata Ummi ni Harimau Malaya pulak..

Hubby cam biasa..Dia kalau sabar..memang penyabar habis..Dia tengok je anak2 dia berlarian berkejaran..Tapi saya rasa, dia pun tengah geram jugak tu.

Dalam duk pesan..Tiba2 Zahin menjerit..Masa dia lari tu lengan dia tersangkut kat besi baju. Dia terus menjerit (takla kuat sangat,dia cover jugak tu)..

Kitorang check tangan dia tengok2 dah berdarah 2 inci. Memang sakit sangat lah tu. Sambil saya check hubby pot pet pot pet..bla bla bla...

Hahahaha..dia memang dah geram agaknya tu yang dia marah tu. Tapi suara masih under control la. Zahin memang dah lain macam. Nanges la budak boy tu sambil pegang lengan. Ummi pun sambil pujuk dia, sambil bla bla bla..Tapi dalam nada menasihati la..

Hubby memang jarang marah. Tak macam Ummi..Ummi suka marah anak-anak. Tapi Ummi tau Hubby memang sayang kat Zahin dan Najah. Sebab lepas hubby dah cool down, hubby terus pegang tangan Zahin dan suh Ummi check kat dalam handbag kot ada minyak gamat nak sapu kat lengan Zahin yang berdarah tu.


4 comments:

  1. assalam lynn..tu la dia anak lelaki..soran gje tu lynn..acik 3 he he..

    ReplyDelete
  2. alahaiii... dh xpsl2 berdarah yer..

    ReplyDelete
  3. munna yg anak dua2 perempuan pun lasaknya bukan main lagi lasak mcm lelaki

    ReplyDelete